Bu Blogda Ara

10 Şubat 2012 Cuma

DAVULUN KISA TARİHİ
               Milattan önce 2000 yılında çalınmaya başlanan bu tok sesli enstrüman, tarih boyunca müziğin dışında, halkı tehlikelere karşı uyarmak, savaş meydanlarında ordulara talimat vererek savaşı yönetmek, özel oluşturulmuş davul ritimleriyle mesajlaşmak ve halka herhangi bir konyda bilgi vermek maksadıyla da kullanılmıştır..
                Davulun tarihi gerçekten çok eskidir. Belki de bulunan en eski enstrümandır. Davulu ilk çalanlar Afrikalılar ve Amerikan yerlileri yani Kızılderililer olmuştur. Özellikle Afrikalılar kendilerini bildiler bileli davula deli olmuşlar, hatta işi abartıp davullarına tapmışlardır.Onlara kişilik hatta cinsiyet bile vermişlerdir.
                Kızılderililer de Afrikalılardan aşağı kalmamış ve davulun hayattaki bütün güçleri temsil ettiğine inanmışlardır.İnsan muamelesi yaptıkları davulu alabildiğine kutsal saymışlar ve ruhlarıı tamir etmek için davulların önüne yiyecek ve içecek bırakmışlardır. Bu iki kavmin 'Allah sizi davul etsin!' dedirtecek bir bağlılkla bağlandıkları davul, Eski Mısırlılar ve Asurlular tarafından da kullanılmıştır..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder